U Nišu održana 3. Internacionalna Olimpijada muzike i igre centralnog Balkana

balkanska alijansa
Foto: FB Teatro Dance Studio Niš

U organizaciji Balkanske alijanse, tokom vikenda za nama u niškom Narodnom pozorištu održana je treća internacionalna Olimpijada muzike i igre centralnog Balkana. Teatro Dance Studio iz Niša osvojio je Grand pehar.

Teatro Dance Studio predstavio se sa 74 igrača, uz podršku koreografkinje Aleksandre Stanojević, a nagradu im je uručio Konstantin Kostjukov, direktor baleta i koreograf Narodnog pozorišta u Beogradu. Osvajanjem nagrade, Teatro Dance Studio dobio je pravo predstavljanja Srbije na međunarodnoj petoj Balkanskoj olimpijadi umetnosti i igre u Beogradu, koja će biti održana krajem oktobra ove godine. Posle toga, uspešni igrači imaće priliku da se predstave na sedmoj internacionalnoj Olimpijadi umetnosti i igre u Sofiji, Kontinetalnoj limpijadi u Solunu, dok će se finale Svetske olimpijade biti održano u Moskvi.

Ovaj projekat realizovala je Balkanska alijansa, koji kako kažu, nema samo takmičarski karakter.

“Cilj je razvoj međunarodnih prijateljskih odnosa Srbije sa državama Balkana, Evrope i Rusije, kao i obogaćivanje obrazovnog sistema i vaspitanja i patriotske svesti omladine i dece balkanskih zemalja”, navode organizatori.

Treća internacionalna Olimipijada muzike i igre centralnog Balkana održana je u organizaciji Balkanske alijanse, uz pokroviteljstvo Gradske opštine Medijana, u saradnji sa Fakultetom umetnosti u Nišu i podršku Narodnog pozorišta Niša i Beograda i Ruskog doma u Beogradu.