U nedelju ponovo besplatni preventivni pregledi

I u centru Niša kampanja „Ne dozvoli da pukne“ kojom se građani podstiču na redovne kontrole krvnog pritiska
I u centru Niša kampanja „Ne dozvoli da pukne“ kojom se građani podstiču na redovne kontrole krvnog pritiska

Ministarstvo zdravlja Srbije poziva građane da u nedelju, 25. marta, od 8 do 16 časova, u lokalnim zdravstvenim ustanovama obave besplatne preventivne ginekološke preglede, preglede mladeža i ultrazvučni pregled stomaka.

Mogu se pregledati i oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje.

To je sedma akcija besplatnih preventivnih pregleda, a do sada je pregledano 120.000 građana i hiljade njih upućeni su na dalju dijagnostiku.

Lista zdravstvenih ustanova

Na sajtu Ministarstva zdravlja istaknuta je lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji.

U Kliničkom centru Niš ultrazvuk abdomena obavljaće se u Centru za radologiju, a pregled melanoma (mladeža) u starom KC Niš u Specijalističkoj ambulanti kožne klinike.

Preventivni ginekološki pregledi biće organizovani u istom vremenskom periodu od 8 do 16h, u niškom Domu zdravlja, u prostorijama Službe za zdravstvenu zaštitu žena na prvom spratu.

Nakon svih pregleda u KC Niš, kao i u Domu zdravlja biće sačinjeni izveštaji o zdravstvenom stanju pacijenta, a oni pacijenti čije zdravstveno stanje zahteva prijem i lečenje biće upućeni na dalju dijagnostiku. 

Podsetimo, u niškom Kliničkom centru tokom prethodne akcije pregledano je oko 2.000 Nišlija, od kojih je 11 upućeno na hitno dalje lečenje.

Global Digital Clinik