U kovid bolnicama manje od 400 pacijenata: Na respiratorima 35 osoba

rigorozne kontrole
Zlatibor Lončar Foto: Vlada Srbije

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, najavio je jutros da će, pošle dužeg vremena, broj onih koji su na bolničkom lečenju biti ispod 400.

„Sada imamo nešto više od 400 pacijenata, ali biće otpusta. Tako da će danas, prvi put posle dužeg vremena, broj pacijenata na bolničkom lečenju biti ispod 400“, rekao je ministar ovog jutra, prenosi Insajder.

Apelovao je na sve da se sačuva takav rezultat, jer nije bilo lako do njega doći. To se može postići samo pridržavanjem mera – nošenjem maski, distancom.

„Izbegavajte gužve u zatvorenom prostoru, nemojte da damo šansu virusu da se širi. To je jedini način da se izborimo i pomognemo ljudima koji rade u kovid bolnicama, jer oni to očekuju od nas“, rekao je Lončar.

U Srbiji je, kako je naveo, trenutno koronavirusom zaraženo 85 zdravstvenih radnika, a od toga troje njih je na bolničkom lečenju, a ostali su kod kuće.

Prema zvaničnom izveštaju, u poslednja 24 časa regitrovano je 58 novih slučajeva, od 7,976 testiranih. Preminula je jedna osoba, a hospitalizovano je 398 pacijenata.