U akciji “Čepening” donirana ortopedska pomagala UKC Niš

čepening
Foto: UKC Niš

Klinici za ortopediju i traumatologiju, uručena su ortopedska pomagala u okviru akcije „Čepening“ koju godinama unazad organizuje udruženje „Za pomoć Nišlijama“.

Uz prethodnu konsultaciju o potrebama sa Klinikom za ortopediju UKC Niš „Udruženje za pomoć Nišlija“, od novca koji je prikupljen reciklažom plastičnih zatvarača koje su donirali zaposleni i pacijenti na ovoj klinici, nabavilo je dvoja mehaničkih kolica i dve šetalice – rolatora koja su donirana Klinici za ortopediju za potrebe prevoza i transporta teže pokretljivih pacijenata unutar same klinike i kliničkog centra.

“Svi smo aplaudirali zdravstvenim radnicima kada su se lavovski borili sa virusom koji niko od nas nije poznavao ,sada je vreme da svako od nas pomogne konkretno. Ova pomoć je naš način da pomognemo našem Univerzitetskom kliničkom centru i nastavićemo sa tim i u buduće „, rekao je prilikom uručenja donacije Vojkan Živković iz udruženja „Za pomoć Nišlijama“.

Foto: UKC Niš

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju, godišnje se zbrine oko 2000 pacijenata, od tog broja preko 1500 njih bude hiruški sagledano.

Prema rečima rukovodioca ove klinike prof.dr Ivana Micića,  donacija je od velikog značaja za pacijente.

“Zahvaljujem vam se u ime pacijenata koji će uz pomoć ovih pomagala lakše stati na svoje noge nakon intervencija ali će im značajno biti olakšan i transport do određenih lokacija na kojima se sprovodi neophodna dijagnostika“, kaže prof. dr Ivan Micić.

Foto: UKC Niš

Zoran Perišić, direktor UKC Niš, je uz zahvalnost udruženju koje je doniralo pomagala Klinici za ortopediju i traumatologiju, podsetio na činjenicu da je svako veliko delo skup manjih dobrih dela. Često neprimećenih ali izuzetno značajnih.

„ Verujem da i ne registrujemo koliko ambalaža sa plastičnim čepovima u toku dana iskoristimo, a oni su u ovom slučaju bili način da se prikupe sredstva za nabavku nekih od neophopdnih pomagala da pacijenti nakon operacija stanu na svoje noge i što pre se vrate svom uobičajenom životu i svojim najbližima. Hvala „Udruženju za pomoć Nišlijama“ što su nam kroz akciju „Čepening“ probudili svest o značaju reciklaže i hvala im što misle na one kojima je pomoć potrebna“,rekao je Perišić.