Tvrđava u znaku trbušnog plesa: Prvi festival orijentalnog plesa u Nišu

Prvi internacionalni festival orijentalnog plesa u Nišu
Prvi internacionalni festival orijentalnog plesa u Nišu

Niš je od danas domaćin internacionalnog festivala orijentalnog plesa i muzike, jedinstvenog događaja na kome će nastupiti plesači iz Srbije, Nemačke, Reunion Island-a, Argentine, Španije, Italije, Južne Afrike i Rusije.

Plesačice, plesači i svi ljubitelji orijentalnih – trbušnih plesova, tribal, fantazi, boolywood i folklornih igara uživaće u bogatom programu punom muzike, zanimljivih kostima, edukativnih radionica, takmičenja i sigurno dobre zabave.

Gala veče održaće se 28. jula 2018 god. sa početkom u 21h na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

Javni – otvoreni nastupi i predstavljanje različitih stilova orijentalnih plesova biće organizovane tokom festivalskih dana od 28. do 29. jula u Tvrđavi i otvorene su za sve zainteresovane.

Marina Ajsa Samia Rehbein, organizatorka festivala, inače svetski poznata plesačica i organizatorka sličnih festivala u Nemačkoj i Južnoj Africi, biće jedna od učesnica u programu i održaće edukativne radionice.

Među kvalitetnim inostranim instruktorima i izvođačima se izdvajaju Pili Rubi iz Argentine, Artemis iz Nemačke, Danisa de Paul iz Španije, Grazia Manetti iz Italije, Latifa Saadi i Benjamin sa Reuniona, dalekog ostrva u Indijskom okeanu i mnogi drugi.

Organizaciju festivala pokrenuo je RAKS tim, na čelu sa Marinom Rehbein (Srbija/Nemačka), a njegovu realizaciju podržali su Turistička organizacija Niša, agencija Med Career Germany, udruženje Avanturistička mreža iz Niša i brojni pojedinci i volonteri.

Dostava hrane u Nišu