Niške apoteke akcijom ČEPeNIng obezbedile još jedna invalidska kolica

Od čepova sakupljenih u apotekama kupljena još jedna invalidska kolica
Od čepova sakupljenih u apotekama kupljena još jedna invalidska kolica

Slaviša Spasić iz Kočana kod Doljevca dobio je invalidska kolica koja su kupljena novcem dobijenim od recikliranja čepova prikupljenih u niškim apotekama.

U periodu od godinu dana vredno se radilo na sakupljanju plastičnih zatvarača i dostigla se impozantna količina od jedne tone.

Ovo je 25 ortopedsko pomagalo  koje je u poslednje tri godine kuplljeno i donirano u okviru akcije “ČEPeNIng”.

Kada bi svaki sugrađanin sakupio samo TRI ČEPA NA DAN, moglo bi se za taj novac svakoga dana kupiti po jedna invalidska kolica, ili tri ljuljaške za park, ili 150 sadnica breze da ulepšamo nišavski kej…

„ZU Apoteke Niš sa svojih 45 objekata u Gradu Nišu i regionu svakako spadaju u najaktivnije saradnike ove akcije, sa najrazgranatijom mrežom kako za prikupljanje zatvarača, tako i prikupljanje informacija o tome kome je pomoć u vidu pomagala neophodna”, navodi aktivista akcije “ČEPeNIng” Vojkan Živković.

Akcija ČEPeNIng – pomoć osobama sa invaliditetom, još traje i podrazumeva sakupljanje čepova od mleka, jogurta, vode, sokova, kaladonta, šampona, gela za tuširanje, omekšivača, kečapa, majoneza, sredstva za sudove, antifriza, motornog ulja…

U svim organizacionim jedinicama ZU Apoteke Niš vidno su postavljene odgovarajuće posude/kutije za prikupljanje čepova.