Tuči u Gradskoj upravi prethodio napad na načelnicu Marinu Janković?

Foto - Printscreen snimkatuče u Gradskoj upravi

Kako prenose Južne vesti, fizičkom obračunu sa portirima u prostorijama niške Gradske uprave prethodile su pretnje i napad na v. d. načelnicu Uprave za organe grada i građanska stanja Marinu Janković, zbog kojih je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu naložilo policiji da prikupi sve dokaze o incidentu u kom je glavni akter, prema izvorima Južnih vesti, bio naprednjak Marko Simov, već poznat po sukobima.

Kako su potvrdili iz Tužilaštva incident koji je zabeležen kamerom dogodio se u prepodnevnim satima kada je muškarac koji je došao u Gradsku upravu pretio, a zatim i odgurnuo v. d. načelnicu Marinu Janković, nakon čega su reagovali i portiri.

Nakon toga, pošto tamo nema obezbeđenja, reagovali su domari koji su prišli da ga smire i tom prilikom je jedno lice šutnuo i naneo mulaku telesnu povredu, a drugom licu je upućivao uvrede i pretnje i mi smo naložili prikupljanje obaveštenja svih učesnika toga događaja, da nam se sve to dostavi – rečeno je iz Tužilaštva za Južne vesti.

Tužilac je delo kvalifikovao kao krivično delo nasilničko ponašanje, ali, kako kažu, dok ne dobiju predmet ne mogu da govore o osumnjičenom, niti potvrde identitet.

Ipak, prema izvorima Južnih vesti, reč je o reč je o Marku Simovu – naprednjaku poznatom javnosti iz sukoba na Ledenoj Steni kada ga je Miloš Banđur označio kao napadača na sebe. Simov je tada tvrdio da je on žrtva.

Iz policije se još nisu oglasili o ovom incidentu.

Izvor – Južne vesti