„Tricky“performance. Završnica Nišvila bez glavne „zvezde“. Hirovi, tehnički problemi ili nešto treće?

Dva puta je čuveni muzičar i bivši član benda Massive attack, Triki, skinut sa bine, i to uz mnogo svadje i rasprave, kratko je prokomentarisao direktor Nišvil jazz festivala Ivan Blagojević, uz napomenu da se Triki bez ikakvog razloga, čak i grubo „očešao“ o njega u prolazu. Kako je istakao Blagojević, problemi oko „nastupa“, nisu bili tehničke prirode, već se radilo o njegovom ničim izazvanom, a nadaleko poznatom ćudljivom ponašanju. Bilo kako bilo, tek Nišvilijanci nisu mogli ni da ga čuju kako treba, a ni da ga vide s obzirom na to da je pevač insistirao da koncert bude u potpunom mraku a glas se čuo tek na momente. Na kraju, taj mrak je bio jedino što je ostalo na bini.

A kako je sve poćelo? Tako što je publika, medju kojima definitivno nisu bile samo Nišlije, strpljivo čekala Trikijev nastup akademskih 15 minuta, onda i pola sata…

Koncert je više puta počinjao, poprilično nejasno, nervozno, nepovezano, u potpunom mraku. Onda je na svakih 5 do 10 minuta prekidan bez objašnjenja, a Triki je silazio sa bine.

Posle mnogo mučenja, čekanja, zvižduka i poziva da se vrati na binu i održi koncert do kraja i onako kako treba, Triki je nezainteresovano poručio: „That’s all. Good night“.

I pored nade, koja -kažu- poslednja umire, to je od njega bilo zaita TO. Kraj.

Usledile su rasprave iza „zatvorenih šatorskih vrata“ u bekstejdžu, sa organizatorima, obezbedjenjem, stejdž menadžerima. O čemu su pričali, nije poznato, ali je potrajalo do duboko u noć.

Podsetimo, zvezda večeri pa i čitavog Festivala, nije se pojavila ni na konferenciji za medije tokom podneva, a ni sa novinarima nije želeo nikakvu komunikaciju.

Za sada, pravi razlozi zašto je Tricky „ispalio fanove“, nisu poznati, ali ne sumnjamo da će biti do kraja dana.

Sve u svemu, iako je „lukavi“ (tricky) performer poznat kao problematičan na mnogo nivoa, ako je i od njega, mnogo je.