Tri zlatne medalje za najboljeg niškog plivača Andriju Petkovića

Andrija Petković, najbolji mladi sportista Niša
Andrija Petković, najbolji mladi sportista Niša

Novi uspeh najboljeg mladog sportiste Niša

Najbolji niški plivač Andrija Petković proteklog vikenda nastupao je na 26. Međunarodnom plivačkom mitingu “Memorijal Ante Lambasa” u Beogradu.

U izuzetno jakoj konkurenciji od 545 plivača iz 33 kluba, Andrija je osvojio tri zlatne medalje u apsolutnoj kategoriji.

Andrija je medalje osvojio u disciplinama: 100m, 200m kraul i 50m leđno. 

Andrija Petković
Andrija Petković; Foto: Dimitrije Didić

Najvredniji rezultat od 710 FINA bodova ostvario je u disciplini 100m kraul sa vremenom 52.58, a u disciplini 50m leđno isplivao je novi lični rekord koji sada iznosi 27.43.

Podsetimo, 16-godišnji Andrija Petković iz Plivačkog kluba “Sveti Nikola” nosi titulu najboljeg mladog sportiste Niša u 2017. godini.

Na državnim prevenstvima osvojio je 15 medalja (7 zlatnih, 6 srebrnih i 2 bronzane).

Andrija Petković, plivač kluba “Sveti Nikola”, gimnazijalac, učenik drugog razreda Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”, najbolji je mladi sportista Niša. Plivanjem se bavi od 2007. godine.

Pored medalja mladi plivač osvojio je i drugo mesto sa reprezentacijom na prvenstvu centralne Evrope u Rumuniji, a čak 11 puta je proglašen za najboljeg učesnika na takmičenjima u zemlji iinostranstvu.

2018. je prva godina u kojoj se Andrija takmiči u kategoriji starijih juniora, i već u januaru ostvario je uspeh na prestižnom Swedish Grand Prix plivačkom mitingu u Malmeu, na kome je osvojio bronzanu medalju.

Andrija Petkovic
Andrija Petković, najbolji mladi sportista Niša: Foto: Dimitirje Didić

VI Međunarodni plivački miting “Copper Cup”

Na takmičenju koje je održano proteklog vikenda u Boru učestovalo je 266 plivača iz 22 kluba, a Plivački klub “Sveti Nikola” Niš predstavljalo je 6 plivača koji su osvojili  ukupno osam medalja (2 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane).

Osvajači medalja su: Bogdan Mitić (1 zlatna i 2 srebrne), Petar Mitić (1 zlatna i 1 srebrna), Uroš Stojić (2 bronzane) i Marko Reljić (1 bronzana).

Sledeće takmičenje niških plivača je državno prvenstvo za mlađe i starije juniore, kao i za seniore od 9. do 11. marta.

“Ovi rezultati daju nam za pravo da na državnom prvenstvu očekujemo nove lične rekorde naših plivača, što će nadamo se biti dovoljno za osvajanje medalja”, kažu u PK “Sveti Nikola”.

Bravo momci!

Global Digital Clinik