Tri ulice kod Palilulske rampe ipak otvorene za saobraćaj

Pojačanom dinamikom radova otvorene tri ulice za saobraćaj na raskrsnici kod Paliluske rampe
Pojačanom dinamikom radova otvorene tri ulice za saobraćaj na raskrsnici kod Paliluske rampe

Vanrednim angažovanjem radnika JKP Naissus na izgradnji Južnog kanalizacionog kolektora stvoreni su uslovi za otvaranje tri ulice za saobraćaj na Palilulskoj rampi, saopštilo je niško vodovodno preduzeće.

“Za saobraćaj su prohodne ulice koje se ukrštaju na raskrsnici: Hajduk Veljkova, Vojvode Gojka i Božidarčeva”, ističu u JKP Naissus.

Zbog radova Episkopska ulica ostaje zatvorena od Palilulske rampe do semafora kod crkve Sveti Nikola.

Ranije je najavljeno da će kompletna raskrsnica kod Paliluske rampe biti zatvorena u narednih mesec dana.

Međutim, radovi na Južnom kanalizacionom kolektoru se nastavljaju pojačanom dinamikom i u dve smene kako bi se obavili predviđeni poslovi u što kraćem roku i oslobodila raskrsnica za saobraćaj na Palilulskoj rampi, ističu u JKP Naissus.

Do sada je izgrađeno 48 metara cevi. Ukupna deonica koja treba da se izgradi je 142 metra od ukupno projektovane dužine 410 metara.

Radi se i noću; Foto: JKP Naissus
Radi se i noću; Foto: JKP Naissus

„Neophodno je da Južni kolektor priključimo i završimo ovu deonicu. Njega povezujemo sa EI kolektorom, kod stadiona”Železničar”, gde Južni kolektor prelazi sa druge strane pruge i na taj način rešavamo decenijske probleme koje smo imali sa plavljenjem prostora oko Kliničkog centra, stadiona”Čair”, prolaza u Zetskoj ulici, kao i celoj ulici, stambenih objekata u okolini ulice Sestre Baković, tako da će građani u tom delu grada ovim konačnim rešenjem moći da odahnu i da nemaju više straha od poplave”, podsetio je gradonačelnik Niša prilikom obilaska radova u večernjim časovima.

Vrednost radova je nešto više od 13 miliona dinara, a predviđeni rok za završetak radova je 90 dana.

Global Digital Clinik