Toplana počela da greje 24 časa dok su temperature u minusu

Gradska toplana
Foto: Redakcija naissus.info

Prošle noći je zbog minusa Gradska toplana u Nišu počela 24-časovno grejanje stanova, a kažu da je sigurno da će neprekidno grejati do sutra. Prvobitno je planirano da radijatori u stanovima Nišlija budu topli non-stop do kraja nedelje, ali iz Toplane kažu da se prognoze vremena menjaju i da će u skladu sa tim i raditi, prenose Južne vesti.

U Nišu je nakon jutrašnjeg mraza za danas najavljen – ledeni dan, a iz RHMZ navode da će duvati slab i umeren severozapadni vetar, dok će najviša temperatura biti oko -1 stepen. Slična je prognoza vremena i za sutra – biće suvo i hladno, uz najniže temperature oko -6, do najviše ponovo tek oko -1 stepen.

Zbog niskih temperatura napolju Toplana ova dva dana neće prekidati grejanje, a direktor Predrag Milačić kaže da će ovakav režim rada zavisiti i od minusa, ali i vetra.

Menjaju se prognoze. Inicijalno je bila procena da će biti neophodno do kraja nedelje. Sada već za noć utorak na sredu nismo sigurni. Sigurni smo za noćas.
U svakom slučaju kad god bude ispod -5, biće grejanja. A ako bude i toplije, ali sa vetrom, takođe ćemo grejati. Zavisi ne samo od temperature nego i od ostalih uslova – pojašnjava Milačić.

Ukoliko neko ima problem u stanu sa grejanjem može da prijavi Gradskoj toplani u Nišu slanjem dopisa ili mejla, ali je najjednostavnije pozivom na broj Uslužnog centra – 0800 200 018 i 018 4239 188.

Global Digital Clinik