T’n’T konferencija: Studenti i futurističke tehnologije u Nišu

T'n'T konferencija: Studenti i futurističke tehnologije u Nišu

Studentski inovacioni centar Elektronskog fakulteta (SICEF) organizuje sedmu po redu  (Technology ‘n’ Trends) konferenciju koja će okupiti oko sto studenata Elektronskog, Prirodno-matematičkog i Mašinskog fakulteta u Nišu od 12. do 14. aprila u StartUp Centru Elektronskog fakulteta.

“Želimo da studente upoznamo sa futurističkim tehnologijama, koje postoje i danas, ali će biti široko rasprostranjene u skorašnjoj budućnosti i značajno uticati na kvalitet svih sfera naših života”, kažu u Studentskom inovacionom centru Elektronskog fakulteta.

Tema ovogodišnjeg T’n’T-a biće kombinacija sledećih tehnologija:
  • Artificial Intelligence (AI) – Veštačka inteligencija
  • Virtual Reality (VR) – Virtualna realnost
  • Augmented Reality (AR) – Proširena realnost

“Technology ‘n’ Trends je višednevna konferencija, organizovana kao serija predavanja i radionica o aktuelnim temama u oblasti tehnike, kroz koje bi kompanije učesnice, lideri modernih tehnologija, predstavile svoj način poslovanja i oblasti kojima se bave, a sva predavanja su otvorena za sve zainteresovane i besplatna su”, ističu u SICEF-u.

Ovo je već deveti po redu događaj ovog tipa (do sada su održani seminari „iGurus“ i ,,Startup Gurus“ i šestputa „Technology ‘n’ Trends“ konferencija), organizovan od strane SICEF-a i naša misija je da u narednom periodu popularizujemo ovakve događajekoji su već postali tradicija organizacije.

Studentski inovacioni centar Elektronskog fakulteta (SICEF) je mlada studentska organizacija osnovan je krajem 2011. u okviru Studentskog parlamenta Elektronskog fakulteta, a početkom 2012. registrovan je kao nezavisna studentska organizacija.

Kroz organizovanje brojnih konferencija, gde predstavnici kompanija drže različita predavanja, SICEF vrši dodatnu edukaciju studenata, približava ih kompanijama i na taj način stvara i jača mrežu kvalitetnih i ambicioznih ljudi.