Lekari sa niškog GAK – a negoduju zbog loših uslova rada

Foto: bebac.com

Sumnja da su lekari GAK – a u „tihom“ protestu, javila se jutros kod pacijentkinja koje leže u Porodilištu, jer je, kako kažu, izostala redovna vizita. U Kliničkom centru nisu potvrdili da je došlo do bilo kakve obustave rada od strane lekara, ali su rekli da je bilo “problema i žalbi zaposlenih u vezi sa lekovima i aparaturom”.

Porodilje kažu da na klinici nema lekova, te da sumnjaju da ih lekari zbog toga jutros nisu obišli. S obzirom da im niko nije obrazložio razlog nedolaska lekara, sve se završava na njihovim sumnjama. Porodilje ističu da na klinici nema osnovnih lekova, da im se ništa ne govori do momenta dok ne dođu na porođaj.

Lekari GAK-a nisu želeli javno da govore o problemima zbog kojih su negodovali, a direktor Klinike Bojan Lukić uputio je novinarku na portparola Kliničkog centra.

Iz Uprave Kliničkog centra potvrdili su da su im se lekari GAK-a danas posle kolegijuma obratili dopisom zbog stanja na Klinici. Objašnjavaju da su sa delegacijom Klinike sastančili kako bi prevazišli trenutnu situaciju. Iako nisu precizirali koji konkretno medikamenti i aparati nedostaju Ginekološko-akušerskoj klinici, iz Uprave KC su kazali da je ova situacija prevaziđena.

Sve sugestije lekara i osoblja, vezane za medicinsku opremu koja je trenutno u kvaru ili je u postupku popravke od strane ovlašćenih servisera, već će danas biti prosleđene resornom Ministarstvu, a naravno, Uprava Centra je problem i delimično rešila, preraspodelom aparature sa drugih klinika – naveli su iz KC.

Takođe kažu i da su još pre današnjeg hitnog sastanka sa lekarima GAK-a potpisali dodatni aneks ugovora sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje i sa dobavljačima, kako bi nabavili lekove i medicinska sredstva koja nedostaju porodilištu.