Teniska akademija Živković i zvanično najbolja u Srbiji

teniska akademija živković zvanično najbolja u srbiji
Foto: "Teniska akademija Živković"

Škola tenisa, Teniska akademija Živković iz Niša i zvanično je najbolja u Srbiji, saopštavaju iz ovog kluba.

Navode da je posle uspostavljanja novog pravilnika Teniski savez Srbije pre nekoliko godina uspostavio zvanični teniski program za decu uzrasta do 10 godina – “EVOLUTION KIDS TENNIS”. Taj program kako ističu, uključuje preko 80 klubova koji su u članstvu TSS-a. Po novim pravilima saveza igrači i klubovi skupljaju poene sa takmičenja, prate svoj razvoj na listi dostignuća.

Teniski savez Srbije (TSS), objavio je trenutnu rang listu prema kojoj niški klub “Teniska akademija Živković” (TAŽ), zauzima ubedljivo prvo mesto sa 9803 poena. Drugi je beogradski TK Topako sa 6663 bodova, a treći mesto zauzeo je beogradski TK White Star sa 5829 bodova.

Nikola Živković u društvu tenisera

“Do sada smo samo bili svesni da naši najmlađi teniseri svake nedelje osvajaju veliki broj medalja, sada smo dobili i verifikaciju da smo klupski najbolji u tom uzrastu. Uvek nam je škola tenisa za najmlađe bila prioritet u radu, jer samo tako možemo očekivati da ćemo kasnije imati šampione i šampionke Srbije. To oni vrlo brzo potvrde već u juniorskom, uzrastu, pa svake godine imamo takvih šampiona na ponos našeg kluba i našeg grada. Meni ostaje da se zavhvalim celokupnom timu trenera na predanom radu sa željom da nastavimo da ulažemo u naše najmlađe tenisere i teniserke”, rekao je predsednik i trener niške akademije Nikola Živković.

Iz kluba podsećaju da su tokom protekle nedelje teniserke i teniseri niške akademije koji su prve teniske poteze naučili upravo u školi tenisa TAŽ stigli  do medalja na Otvorenom prvenstvu Niša do 14 godina.

Anastasija Cvetković (TAŽ) i Aleksandar Žikić (TAŽ) su osvojili prva mesta, Ognjen
Milenović (TAŽ) je bio drugi, a treća mesta su osvojili Jevrosima Mitić (TAŽ) i Uroš Živković