Tekvodno klub Asteriks osvojio 27 medalja na Prvenstvu države za pionire i juniore

asteriks
Foto: Tekvodno klub "Asteriks"

Na Prvenstvu države za pionire i juniore, koje je tokom vikenda održano u Beogradu, pioniri i juniori tekvodno kluba Asteriks iz Niša osvojili su čak 27 medalja. Ovim rezultatom ostvaren je istorijski rezultat kako za klub, tako i za naš grad, saopštavaju iz kluba.

Prevenstvo države koje je tokom vikenda održano u Beogradu okupilo je 719 takmicara iz 54 kluba iz Srbije. Niški Asteriks nastupio sa 32 takmičara, 19 pionira i 13 juniora od kojih je čak 27-oro njih osvojilo medalje.

Ukupan plasman:

1. mesto ekipno – pioniri
1. mesto ekipno ženska ekipa – pioniri

2. mesto ekipno – juniori
2. mesto ekipno ženska ekipa – juniori
3. mesto ekipno muška ekipa – juniori

Iz kluba navode, da su obe ekipe bile sjajne, a da su pioniri potvrdili dominaciju iz 2020. godine jer su i tada bili ekipni prvaci sto je dokaz da je, kako ističu, Asteriks definitvno najbolji klub u zemlji u uzrastu dece do 11 godina.

Juniori :

Katarina Uzunović -49kg 1 mesto
Iva Petrović -63kg 1 mesto
Danijela Davidović -68kg 1 mesto
Dragan Mladenović -73kg 1 mesto
Mitar Maklenović +78kg – 2 mesto
Petra Tasić -44kg – 2 mesto
Vukasin Miljković – 78kg – 2 mesto
Ana Marija Vusaj -42kg – 2 mesto

“Juniori, oni su definitvno dokaz profesionalnog rada dugi niz godina. 4 prvaka i isto toliko viceprvaka je ono čemu smo se nadali i spremali se mesecima. Za malo je izmaklo i zvanje najbolje juniorske ekipe u zemlji ali smo i ovako zadovoljni. Sjajan pojedinci, sjajan tim”, izjavio je trener Vladan Nikodijević.