Takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Cybersecurity na Elektronskom fakultetu

EESTech Challenge

Udruženje studenata elektronike Evrope – lokalni komitet Niš (EESTEC LC Niš) organizuje internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Cybersecurity.

Prijave za takmičenje EESTech Challenge otvorene su do 11. marta. Cilj takmičenja je unapređivanje znanja studenata IT usmerenja iz oblasti  Cybersecurity kroz seminare, radionice, video predavanja i glavni deo projekta – hakaton.

Sam projekat je podeljen u dve faze. Prva se održava na lokalnom nivou na Elektronskom fakultetu u Nišu, a druga u Beogradu. 

Timovi od po tri člana će ovo novostečeno znanje primeniti na takmičenju koje traje 24 časa – hakatonu. Hakaton će se održati od 19. do 21. marta.

Pobednici lokalne runde će se nadmetati sa drugim evropskim timovima na velikom finalu  ove godine u Beogradu, gde se održava druga faza ovog internacionalnog projekta. Osim proveravanja svog znanja, studenti koji se takmiče će imati priliku da osvoje i vredne nagrade.

EESTech Challenge predstavlja idealnu priliku da studenti razmene znanja i iskustva sa studentima iz drugih delova Evrope. Takođe i da doprinesu razvoju svoje profesionalne mreže.

“Projekat predstavlja i odličnu šansu da kompanija stupi u kontakt sa motivisanim i sposobnim studentima koji su spremni da se suoče sa raznim tehnološkim problemima. Rad takmičara na zadatom problemu će pratiti predstavnici kompanija. Na taj način će uočiti njihove kvalitete i videti ih kao buduće zaposlene”, dodaju iz EESTEC LC Niš.