“Svi će dobiti datum revakcinacije za AstraZeneka vakcinu”

astrazeneka
Vakcinacija u Nišu. Foto: Ilustracija, UKC Niš

Za razliku od drugih vakcina gde je u knjižici odmah po dobijanju prve doze naveden datum i kada treba otići po drugu, to nije slučaj sa onima koji su primili vakcinu AstraZeneka. Pomoćnica direktora Doma zdravlja u Nišu Danijela Nešić kaže da će svi građani dobiti obaveštenje o tome kada će primiti i drugu dozu ove vakcine.

Imunizacija protiv koronavirusa vakcinom proizvođača „AstraZeneka“ počela je u Nišu pre tačno nedelju dana. Za razliku od drugih vakcina kojom se vrši imunizacija stanovništva protiv virusa korona, gde se odmah po dobijanju prve doze izdaje knjižica u kojoj je naveden tačan datum kada treba otići po drugu, oni koji su vakcinisani AstraZenekom dobili su samo potvrdu o vakcinisanju.

Potvrda o vakcinisanju, bez datuma druge doze

To je mnoge Nišlije zbunilo. Dosta naših sugrađana kaže da su posle vakcinisanja „AstraZenekom“ sutradan dobili sms poruku od e-uprave u kojoj stoji da je drugu dozu potrebno primiti posle 12 nedelja bez tačno navedenog datuma.

Pomoćnica direktora Doma zdravlja u Nišu Danijela Nešić kaže za Naissus Info, da će svi dobiti datum, vreme i mesto, kada i gde treba otići po drugu dozu AstraZeneke.

„S obzirom na to da je revakcinacija za AstraZeneku predviđena za period između 6 i 12 nedelja, svi će dobiti poziv od E-uprave sa tačnim datumom kada i gde treba da odu po drugu dozu ove vakcine. Oni koji ne koriste pametne telefone, računare, internet, dobiće poziv od call centra Doma zdravlja u Nišu kada da dođu po drugu dozu“, tvrdi pomoćnica direktora niškog Doma zdravlja Danijela Nešić. 

Podsećamo, vakcinisanje AstraZenekom u našoj zemlji, a samim tim i Nišu, počelo je tačno pre nedelju dana.

Dostava hrane u Nišu