Svetski dan turizma: Besplatan obilazak grada koji se završava čašom vina

Nišlije

Svetski dan turizma obeležava se 27. septembra. Stoga je Udruženje turističkih vodiča odlučilo da organizuje tri besplatne autobuske ture.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija obeležava Svetski dan turizma već trideset godina. Ovogodišnja tema je Obnova turizma na siguran, ravnopravan i klimatski prihvatljiv način.

Prva i druga tura obuhvataju obilazak Niške banje, Sićevačke i Jelašničke klisure, a završavaju se u vinariji Malča. U trećoj turi predviđen je obilazak Ćele kule, Memorijalnog kompleksa „12. februar“ i Tvrđave i na kraju takođe odlazak u vinariju Malča.

Polasci su predviđeni za 10 časova, u nedelju 27. septembra. Grupe će se okupljati na Sinđelićevom trgu, na autobuskom stajalištu iza Pozorišta.

Zbog epidemiološke situacije broj mesta je ograničen. Besplatne vaučere možete preuzeti od sutra u turističkim agencijama, Euroturs,  Nitravel Niš i Maestro travel.

Pandemija korona virusa pogodila je turizam, te je celokupno poslovanje u ovoj grani industrije ugroženo. Zbog toga će ovogodišnji Dan turizma biti obeležen u duhu promocije turizma i novih mogućnosti za poslovanje.

Global Digital Clinik