Svetosavske nagrade za OŠ „Učitelj Tasa“, SKC i dekana Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

svetosavske nagrade
Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, uručio je Svetosavske nagrade za 2020. godinu istaknutim pojedincima i institucijama.

Svetosavske nagrade otišle su i u Niš. OŠ „Učitelj Tasa“, dobila je priznanje zbog istaknutih rezultata u radu sa učenicima. Posebno se ističe je reč o osetljivim grupama, navodi se.

Studentski kulturni centar odlikovan je priznanjem Svetog Save jer je u teškoj situaciji pokazao solidarnost. SKC je u toku pandemije obezbedio usluge kako korisnicima tako i drugim grupama u kovid centrima. Takođe je obezbedio uslove za oporavak studenata inficiranih virusom.

Dobitnik je i Milovan Bratić, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu.  Nagradu je dobio zbog proboja ovog fakulteta na Šangajsku listu kao i za akreditovanje studentskih programa na daljinu.

“Danas Svetosavskom nagradom ukazujemo čast i zahvalnost izuzetnim učenicima, studentima, vaspitačima, učiteljima, profesorima osnovnih i srednjih škola, fakultetima, studentskim centrima koji postižu izuzetne rezultate u nastavi, učenju i u svakodnevnom radu pokazuju kreativnost, posvećenost i požrtvovanost. Temelje budućnosti naše države i društva treba da postavimo tako da obrazovanje bude državni prioritet i dostupno svima. Da svakom pojedincu pruži mogućnost da uči tokom celog života i dobije priliku za svoj stalni profesionalni razvoj. Zahvaljujući pre svega trudu i umeću nastavnika, učenicima u našoj državi nije uskraćeno pravo na obrazovanje. Uprkos teškim i nepredvidivim uslovima u kojima se prethodnih meseci odvijala nastava. Za takvo pregalaštvo u radu, nastavnici zavređuju veliko poštovanje i zahvalnost – učenika, učeničkih roditelja i svoje države. Jedan od vidova ispoljavanja takve zahvalnosti biće nastojanje ove države da svim nastavnicima budu omogućeni bolji i podsticajniji uslovi za njihov rad u školama“, izjavio je ministar Ružić prilikom dodele.

Ministar je naveo da upravo zbog okolnosti u kojoj smo se svi našli, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ove godine školsku slavu Sveti Sava će obeležiti i specijalnom emisijom „Stopama Svetog Save“ koja će biti prikazana u sredu, 27. januara, u 18 časova na Drugom programu Javnog medijskog servisa Radio-televizije Srbije i pozvao prisutne da pogledaju emisiju.

Dostava hrane u Nišu