Suveniri i pčelinji proizvodi u 17 drvenih baraka u Niškoj Banji

Drvene barake za prodavce u Niškoj Banji; Foto: GO Niška Banja
Drvene barake za prodavce u Niškoj Banji; Foto: GO Niška Banja

Centralni park u Niškoj Banji sada krase drvene barake koje su zamenile dosadašnje improvizovane tezge, saopšteno je na zvaničnom sajtu Gradske opštine Niška Banja.

Na inicijativu Gradske opštine Niška Banja, uz saradnju sa prodavcima postavljeno se drvene barake koje su napravljene od prirodnog materijala kako bi se uklopile u prostor i dale mu novu dinamiku.

„Drvene barake u Niškoj Banji su potpuno iste kao one u Sokobanji. Zahvaljujući dobroj saradnji nacrte mi je dao predsednik te opštine. Mi smo uložili oko milion dinara da obezbedimo da svaka kućica ima svoju razvodnu tablu, osigurače i trostruku zaštitu“, rekao je predsednik opštine Dejan Jovanović.

Foto: GO Niška Banja

Postavljeno je ukupno 17 drvenih kućica. Na njima će se prodavati adekvatna roba (suveniri, grnčarija, ručni radovi, proizvodi domaće radinosti). Tačnije deset će biti namenjene za prodaju suvenira i za stare zanate, a na ostalim će se prodavati kupovni suveniri i pčelinji proizvodi.

Kućice su postavljene od kafića „Putnik“ do kraja parka

„Pazili smo da ne zaklonimo rečicu, pored koje će biti samo klupe“,napomenuo je Jovanović i dodao da je izgled banje promenila i nova bina koja se nalazi sa desne strane parke.

„Ona će tu biti celog leta, demontiraćemo je tek pred početak zime, ona će služiti za koncerte i drugi program, ali ćemo je nuditi i neafirmisanim bendovima i drugim talentovanim mladim ljudima koji žele nešto da pokažu“, istakao je prvi čovek opštine Niška Banja.

Kaže i da se završava rekonstrukcija staza, koja se radi zahvaljujući zajedničkom projektu Niške Banje i bugarske opštine Kostenec. Radovi će biti završeni do jeseni.

Exe-Net