Sutra plivanje za Bogojavljenski krst na otvorenom bazenu SC Čair u Niš

plivanje za Bogojavljenski krst

Gradska opština Medijana, u sredu 19.januara 2022.godine, sa početkom u 12 sati, na otvorenom bazenu SC Čair u Nišu, organizuje plivanje za Bogojavljenski krst.

Među 35 prijavljenih potencijalnih plivača, nalazi se i jedna žena, a plivaće i po jedan predstavnik Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova PU-Niš, Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije.

Kao simbol datuma praznika, koji na ovaj način proslavljamo, prvih 19 takmičara, koji prođu zdravstvenu kontrolu i dobiju zdravstvenu potvrdu o psiho-fizičkoj spremnosti, moći će da učestvuju u plivačkom nadmetanju za Časni krst.

Pobednik Bogojavljenskog plivanja, dobiće novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak, a za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade.

Uz svečani stroj pripadnika Žandarmerije, ceo događaj biće propraćen simboličnim letom golubova, koji će biti pušteni pre samog početka takmičenja.

Najveća niška opština, ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom „Čair“, Udruženjem golubara „Car Konstantin“ i drugim ustanovama i institucijama.

Veliko interesovanje plivača, koje već tradicionalno postoji iz godine u godinu, najbolja je potvrda velikog značaja koji ovaj praznik ima, a kojim se vraćamo našoj pravoslavnoj tradiciji.

Tradicionalna manifestacija koja svake godine privlači veliku pažnju javnosti, održaće se bez prisustva publike, uz poštovanje epidemioloških mera usled kovida 19