Streličarski Niš postigao nezapamćen uspeh na državnom prvenstvu

Foto: SK Niš

Ovog vikenda je održano državno prvenstvo u streličarstvu za sve kategorije. Ruma je bila domaćin ovogodišnjeg takmičenja, a SK Niš je postigao nezapamćen uspeh u poslednjih 10 godina.

Takmičenje se odvijalo u dva dana i prvi dan je bio rezervisan za mlađe konkurencije i veterane. U konkurenciji juniora, olimpijskim lukom Niš je otišao sa četvoro takmičara od kojih se troje vratilo kući sa medaljama.

Kod juniora, Mihajlo Stefanović je dominirao i bio bukvalno konkurencija za sebe. Kvalifikacije završava sa rezultatom 584 čime postavlja i novi juniorski rekord u dvorani.

Marko Vulić zauzima drugo mesto u kvalifikacijama a kroz eliminacije niški takmičari potvrđuju svoja osvojena mesta u kvalifikacijama i na kraju se susreću u finalu gde Mihajlo odnosi pobedu i brani titulu prvaka države dok Marko postaje vicešampion Srbije.

Treće mesto osvaja Stamenković Andreja iz SK Košutnjak.

Kod juniorki Danica Nikolić zauzima treće mesto u kvalifikacijama dok Petra Todorović biva šesta. U eliminacijama Danica stiže do meča za zlato, ali nažalost gubi meč od Jovanović Teone iz SK Dif i time osvaja titulu vicešampionke Srbije. Trećeplasirana je Mirković Ana iz SK Dif iz Beograda. Petra ostaje na šestoj poziciji.

U veteranima sa golim lukom gde Stojanović Dejan brani titulu prvaka države ispred Miličić Dejana i Dunović Nenada, dvojice takmičara iz SU Vidovdan iz Beograda.

Sa već zavidnim uspehom, 4 medalje i jednim državnim rekordom klub nastavlja takmičenje drugog dana kada su nastupili seniori. Kako propozicije takmičenja u streličarstvu dozvoljavaju da se mlađe kategorije i veterani takmiče i u seniorskoj konkurenciji, koja se s pravom smatra najjačom, Mihajlo, Marko, i Dejan nastupaju i drugog dana.

Ono što streličarstvo u Srbiji ne pamti u svojoj istoriji je uspeh koji je Mihajlo Stefanović postigao ovog vikenda.

U konkurenciji seniora, olimpijskim lukom, Mihajlo Stefanović pomera sve granice i drugog dana postiže fenomenalnih 585 poena čime obara i seniorski rekord Srbije koji je do sada bio u vlasništvu drugog nišlije, nekadašnjeg prvenca SK Niš.

Foto: SK Niš

Marko Vulić kvalifikacije završava kao osmi. Kroz eliminacije Mihajlo dominira u svim mečevima gde u finalu deklasira bivšeg klupskog druga i bivšeg rekordera Stefanović Nikolu koji sada nastupa za SK Košutnjak iz Beograda sa maksimalnih 6-0. Treće mesto osvaja Jevtić Dragiša iz Pančeva.

Ovo je nezapamćen uspeh, dva dana, dva rekorda, jedan takmičar. Mihajlo Stefanović je na ovom takmičenju pokazao da je trenutno najbolji streličar u konkurenciji olimpijskog luka u Srbiji.

U konkurenciji kompaund luk, Ognjen Nedeljković biva prvi u kvalifikacijama sa odličnih 586 poena što bez problema potvrđuje i kroz eliminacije i u finalnom meču pobeđuje Varju Dejana iz PSK Veteran iz Subotice i time brani titulu prvaka države i utvrđuje svoje mesto najboljeg takmičara kompaund lukom koga ima Srbija. Na trećem mestu završava Pataki Zoltan iz PSK Veteran.

Prijatno iznenađenje se dešava u konkurenciji goli luk seniori gde su imali čak trojicu takmičara. Majović Dragoljub kome forma ide uzlaznom putanjom čitave sezone osvaja drugo mesto u kvalifikacijama.

Kroz eliminacije dolazi do finalnog meča gde na žalost biva poražen od Rađen Danijela iz SK Velos iz Novog Sada. Treće mesto osvaja Rudović Zoran iz SK NS2002 takođe iz Novog Sada.

Stojanović Dejan i Petrović Veljko dele deveto mesto posle eliminacija. Ova trojka međutim uspeva da osvoji ekipno prvo mesto na takmičenju i time odbrani prošlogodišnji uspeh.