Streličarski klub Niš osvojio 3 medalje na turniru u Kragujevcu

Streljaši
Foto: SK Niš

Đurđevdanski turnir ove godine održan je u Kragujevcu 14. i 15. maja. Ovo je jedan od saveznih turnira u kalendaru Saveza, a Streličarski klub Niš je nastupio sa 5 takmičara. Niški streljaši osvojili su 3 medalje u streljaškim disciplinama.

U konkurenciji seniora discipline olimpijski luk, nastupili su streljaši Mihajlo Stefanović i Marko Vulić. Eliminacioni deo je bio takav da su se Mihajlo i Marko sreli u četvrtfinalu gde je Mihajlo bio bolji i prošao dalje u borbu za medalje dok je Marko završio na 8. Mestu u finalnom poretku. Mihajlo je nastavio sa pobedama i na kraju osvojio zlatnu medalju u meču protiv Jevtić Dragiše iz SK Pančevo.

U konkurenciji seniorki discipline olimpijski luk, učestvovala je Nataša Mitić. Ona je u kvalifikacijama bila treća u konkurenciji 8 takmičarki. Kroz eliminacioni deo Nataša je stigla do finalnog meča gde je izgubila sa 6-4 od Nataše Virijević iz SK Dif i uzela srebrnu medalju.

Streljaši
Foto: SK Niš

U konkurenciji mešovitih ekipa, niški dvojac koji su činili Nataša i Mihajlo je zauzeo drugo mesto iza SK Velos iz Novog Sada, a ispred SK Pančevo.

U konkurenciji goli luk nastupili su Veljko Petrović i Dragoljub Majović. Veljko i Dragoljub su odmerili snage u polufinalu, pa je Veljko nastavio borbu za zlato, a Dragoljub za bronzu. Na veliku žalost obojica su izgubili svoje mečeve pa je Veljko doneo kući srebro, dok je Dragoljub bio četvrti u finalnom plasmanu.

Za dve nedelje niški klub će ugostiti streličare iz čitave Srbije i regiona, na letnjem kupu Sv. Cara Konstantina. I ove godine će se turnir održati na fudbalskom stadionu u Brzom Brodu, 29. maja.