Stanovnici Čamurlije zahtevaju mere za bezbednost saobraćaja

Stanovnici
Foto: Dveri

Stanovnici niškog sela Čamurlija zahtevaju bolje mere za bezbednost saobraćaja. Na putu Niš-Aleksinac ne postoje saobraćajni znaci, pešački prelazi ni dobro osvetljenje. Da podsetimo, pre 2 nedelje desila se saobraćajna nesreća gde je nastradao petnaestogodišnjak, jer je prelazio put van pešačkog prelaza. Signalizacija ne postoji u krugu od četiri kilometara, pa nije ni čudno da je došlo do nesreće.

Već godinu dana stanovnici apeluju na grad da reši problem saobraćajne bezbednosti, a ovog puta pridružila se i organizacija Dveri. Grad, Sekretarijat za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, nadležno Ministarstvo i „Putevi Srbije“ na ove molbe nisu reagovali, a tek nakon nesreće najavljen je projekat. Upozorava se da će realizacija projekta potrajati.

Stanovnici
Foto: Dveri

Meštani će i danas nastaviti blokadu puta kako bi došlo do akcije “Puteva Srbije” i ispravljanja problema nepostojeće signalizacije.

Blokade će se održavati svakodnevno u periodu od 18.00 do 19.00 časova. Saobraćaj se za vreme blokade preusmerava, nije bilo incidenata, a meštani upozoravaju da su deset stanovnika Čamurlije poginula zbog ovog problema.