Stanković ne očekuje da će njegova porodica dobiti policijsku zaštitu nakon pretnji

stanković
Foto. FB Đorđe Stanković, ispred PU Niš

Kandidat za gradonačelnika opozicione koalicije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković izjavio je da nije siguran u to da će njegova porodica dobiti policijsku zaštitu nakon pretnji koje je dobio i da to „na žalost ne očekuje“.

„Svakako se radi bezbednosna provera i kada se to završi, imaću više informacija. Očekujem da će sada policija pratiti situaciju, ali da to neće sprečiti one koji prete da prestanu sa tim“, rekao je Stanković za izdanje lista Nova, povodom pretnji koje je dobio nekoliko dana ranije, kada mu je poručeno „da izmesti porodicu iz grada“.

On je  u policiji dao izjavu kako bi njegova porodica dobila policijsku zaštitu. Sada čeka da ga tužilac pozove i saopšti odluku.

„Mi smo tražili da se uradi bezbednosna procena moje porodice, nismo prijavili nikoga konkretno, nego smo objasnili na koji način su mi upućene pretnje. Ono što imam kao informaciju jeste da se u ovakvim situacijama određuje policijska zaštita“, kazao je Stanković.

On je ranije izjavio da mu pretnje nisu upućene direktno, već da su mu to preneli posrednici, a sada precizira da to nisu ljudi iz vlasti, već „u bliskim kontaktima sa onima koji čine ovu vlast“.

Podsetimo i Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je da je  zvanično zatražena policijska zaštita za potpredsednika te stranke i kandidata za gradonačelnika koalicije “Biramo Niš” Đorđa Stankovića i njegovu porodicu.

Global Digital Clinik