Stanković: Imamo plan za izgradnju sedam novih javnih garaža i dodatnog parking prostora u Nišu

Kandidat za gradonačenika ispred koalicije “Biramo Niš” Đorđe Stanković kaže da grad trenutno raspolaže sa oko 4 hiljade parking mesta, dok je broj registrovanih automobila u Nišu premašio 80 hiljada.

đorđe stanković

Kandidat za gradonačenika ispred koalicije “Biramo Niš” Đorđe Stanković kaže da grad trenutno raspolaže sa oko 4 hiljade parking mesta, dok je broj registrovanih automobila u Nišu premašio 80 hiljada. Ovakav odnos, kako navodi, dovodi do toga da građani Niša potroše prosečno 30 minuta tražeći slobodno parking mesto i za to je direktno odgovorna gradska vlast.

“Naš tim stručnjaka je pripremio plan izgradnje sedam novih garaža na strateškim mestima u gradu. Pored toga, planiramo da obezbedimo dodatni parking prostor, čime ćemo povećati kapacitet na ukupno 15 hiljada parking mesta”, kaže Stanković i dodaje, da će na ovaj način biti “pokrivene” potrebe grada i olakšan život građana koji svakodnevno gube dragoceno vreme tražeći mesto za parkiranje.

On dodaje da je sramota da u gradu ove veličine gradski prevoz ne funkcioniše dobro, da kako ističe, imamo zastarele autobuse i linije gradskog prevoza iscrtane pre više decenija, koje ne prate razvoj grada.

“Grad Niš će imati nove autobuse sa novom vlašću – udobne i bezbedne. Garantujemo polazak svih linija na 15 minuta i novi plan noćnih linija. Takođe, ako se već pravi nova pruga Beograd – Niš, zahtevamo da se teretna pruga izmesti iz gradskih zona i da se u plan uvrsti i pravljenje lakog šinskog sistema koji će povezati Niš, po ugledu na moderne evropske gradove ove veličine”, ističe Stanković.

Zaključuje da izgradnja novih garaža, proširenje kapaciteta parkinga i modernizacija gradskog prevoza predstavljaju ključne korake ka unapređenju života građana Niša.

Global Digital Clinik