Stanković: Hitno utvrditi odgovornost za poplavu u Nišu i nadoknaditi građanima štetu

Foto: Đorđe Stanković

Poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković zatražio je danas utvrđivanje odgovornosti za poplavu u Nišu koju je izazvalo preduzeće Elektromreža Srbije (EMS) bušenjem vodovodne cevi tokom kopanja kanala za postavljanje dalekovoda.

„Šteta je ogromna. Ko je kriv za havariju, ko će građanima nadoknaditi štetu, ko je bio nadležan za kontrolu radova ispred gradske vlasti, kako će grad reagovati i sprečiti da se ovo ne ponovi“, upitao je Stanković u saopštenju.

Stanković je naveo da je prvo poplavljen park kod keja posle izlivanja vode u Ulici Branka Krsmanovića, a da se voda potom izlila i u podrume stambenih zgrada i na automobile.

„Da li gradska vlast oseća odgovornost i kada će park na keju moći ponovo da se koristi, jer ga je poplava uništila? Grad duguje objašnjenje građanima. U Nišu je nemar gradske vlasti godinama svakodnevnica i neko za to mora da odgovara“, rekao je Stanković.

Dodao je da radovi očigledno nisu sinhronizovani sa vodovodom i gradskom upravom, koja slabo kontroliše EMS, što je jedan u nizu problema.

„Rok je probijen, jer je predviđeno da radovi budu završeni u januaru. Ovo je samo jedan od primera koji pokazuje da u Nišu izvođači rade šta god žele, zato što nema domaćina koji će kontrolisati radove“, rekao je Stanković.

Đorđe Stanković

„Veliki je problem i što se ovakve stvari mogu ponoviti i to na istoj lokaciji, jer ni ovo nije bio prvi put“, zaključio je Stanković.