Stanari zgrade ukrasili ulaz i organizovali Deda Mraza i dodelu paketića za decu

Novogodišnju dekoraciju i kićenje jelke, stanari zgrade u ulici Generala Milojka Lešjanina 65 i ove godine organizovali su zajedno sa upravnikom Milošem Stefanovićem.

Svečanu podelu paketića, koje će deci uručiti Deda Mraz 23. decembra u 18 sati, planirali su u holu zgrade gde je i postavljena jelka.

Sa ukrašavanjem počeli su prošle godine, od kada je i Miloš upravnik zgrade, a ove godine će deci paketiće uručiti Deda Mraz, i kako kažu žele da im ovo postane tradicija. U prikupljanju sredstava za izradu paketića učestvovali su svi stanari, a upravnik je dodatno organizovao koktel i posluženje za starije. S obzirom da je organizacija podržana od svih stanara, oni su svoja zaduženja podelili tako što je jedna ekipa zadužena za muziku, druga za posluženje, a svi zajedno za dobru atmosferu i čist prostor nakon proslave.

Od ukupno 37 stanova, u ovoj zgradi ima 10 mališana i 5 njihovih drugara  koje će ove godine paketićima i kapicama obradovati Deda Mraz. Ovoj akciji priključilo se još ljudi, pa su dobili i dečije knjige na poklon od osobe koja je želela da ostane anonimna.

Tokom cele godine se trude da održavaju zgradu čistom i urednom kao i da zadrže taj komšijski duh koji se izgubio. Kako navode, oni svi žive kao jedna velika složna zajednica i cilj im je da se vidi njihovo zajedništvo i da tu slogu i podršku prenesu i na najmlađe.

Nova godina nije jedini praznik kada se stanari ove zgrade okupljaju, pa su se tako za Uskrs ove godine organizovali da se razmenjuju Uskršnjim jajima.

Za sada se sve organizacije održavaju u holu, ali je upravnik Miloš saopštio da će oko proleća početi sa sređivnjem prostorije na krovu zgrade, kako bi tu napravili kutak za druženje stanara.

Do 1996. godine na ovoj adresi bila je Miloševa porodična kuća, pa su stanari ubeđeni da će se zbog toga on najbolje brinuti o zgradi i zato je prošle godine odabran da bude upravnik, i kako kažu, nisu pogrešili.