Stanari dela Bulevara Zorana Đinđića u Nišu blokiraju saobraćaj zbog “otimanja imovine”

Foto: FB

Zbog kako navode “pokušaja otimanja imovine” na  sednici Skupštine grada, stanari Bulevara Zorana Đinđića između brojeva 56. i 70. ( od semafora na uglu kod Hitne pomoći do Vojne bolnice ), danas će od 11.55 časova blokirati saobraćaj.

Stanari navode da je na sednici skupštine grada dana 25.04.2024. godine vlast pokušala da ih “vrati u odluku FNRJ iz 1958 godine, i ponovo otme njihovu ličnu imovinu zarad sumnjivih interesa potencijalnih investitora”.

“Kršenjem svih zakonskih procedura, izmenom najvišeg planskog akta godinu dana pre isteka istog jedinica lokalne samouprave ponovo pokušava da privatno zemljište prevede u javnu svojinu jedinice lokalne samouprave, tj. da stvori planski osnov na osnovu koga  će ponovo istim vlasnicima kao i pre pola veka da se  izuzmu iz poseda parcele na kojima su upisani kao vlasnici”, navodi se u dopisu stanara.

Oni su, kako navode, poslali i prigovor upućen, Skupštini grada Niša, gradonačelnici Niša, i Komisiji za planove grada, a prigovor su potpisali stanari Bulevara Zorana Đinđića, i ulica Svetlane Velmar Janković i Petra Seratlića.

Global Digital Clinik