Šta posle završetka studija? Prijavite se za plaćene stručne prakse

Global Talent - Program stručnih plaćenih praksi u inostranstvu
AIESEC Global Talent - Program stručnih plaćenih praksi u inostranstvu

Poznato je da se nakon završetka studija mladi suočavaju sa problemom pronalaska adekvatnog zaposlenja, kao i sticanja iskustva u toku samog studiranja.

Global Talent programom stručnih praksi, u organizaciji AIESEC, omogućava sticanje ogromnog radnog iskustva, ali i plate i sve to u inostranom okruženju.

„Ukoliko su mladi spremni da zakorače u poslovni svet i usavrše svoje već stečeno znanje iz oblasti kao što su IT, marketing, PR, prodaja, predavanje stranih jezika i mnoge druge ovo je prava prilika za njih. Global Talent praksa je mogućnost da mladi obogate svoj CV za jedno internacionalno radno iskustvo, da upoznaju nove ljude, zemlju i potpuno drugačije radno okruženje. Takođe, praksa pruža priliku za rad u multinacionalnim kompanijama koje posluju po svetskim standardima, u savremenim uslovima“, kaže Anđelija Milovanović iz studentske organizacije AIESEC Serbia Niš.

Program traje od 3 do 18 meseci i u zavisnosti izbora prakse postoji mogućnost odlaska u preko 125 zemalja u kojima AIESEC organizacija ima svoje predstavnike.

„U bilo kom pogledu svi članovi organizacije pomažu korisnicima programa prakse tokom boravka mladih u inostranoj zemlji“, dodaju u AIESEC-u.

Prijave su preko AIESEC portal – a, gde se mogu pretražiti i prilike koje se nude.

„Zatim je potrebno napraviti profil i uneti sve potrebne podatke, uz ostavljanja e-mail adrese i drugih kontakt podataka. Nakon toga, svaki sledeći korak ka odabranoj praksi biće ostvarivan uz pomoć organizacije“, kažu u niškom AIESEC-u.

Dostava hrane u Nišu