Šta morate da vidite kada se nadjete u Beogradu?

top lokacije
Skadarlija

Koliko puta se desi da dodjete u Beograd i da ne znate gde biste pre otišli?

Ovo je jedan mini vodič koji će Vam pomoći da do te situracije više nikada ne dodje. Uživajte tokom svakog sledećeg boravka u Beogradu i uživajte maksimalno jer Beograd za to i služi!

Knez Mihailova

Knez Mihailova ulica postala je jedan od zaštitnih simbola Beograda. Spada u jedne od najposećenijih lokacija u gradu. Spaja s jedne strane Trg Republike i s druge strane tvrdjavu Kalemegdan. Ova prelepa pešačka zona svoju popularnost duguje Emilijanu Josimoviću, čoveku koji je možda i najzaslužniji za lepotu i popularnost. Emijan je poznat i po tome što je bio prvi Sprpski urbanista. Pored Knez Mihailove jedan je od najzaslužnijih za urbanizaciju celog Beograda!

Hram Svetog Save

Hram Svetog Save je najveći pravoslavni hram u ovom delu Evrope. Vremenom je postao jedan od glavnih simbola Beograda. Zanimljivo je da se o njegovoj gradnji govorilo više od 100 godina a da još uvek nije kompletno završen. Ipak, hram je danas centar pravoslavne vere i mesto koje ne smete da zaobidjete kada ste u poseti Beogradu.

top lokacije
Skadarlija

Skadarlija

Ukoliko ste došli u Beograd radi provoda i noćnog života onda je Skadarlija odličan izbor. Skadarlja je boemska četvrt po kojoj je Beograd nadaleko poznat. Tradicionalna hrana, domaća rakija i najbolje tamburice učiniće da Vaš provod bude nezaboravan. Pored toga, Skadarlija najbolje dočarava duh starog Beograda i najzaslužnija je za neke od najvećih dela u srpskoj nauci, kulturi i umetnost.

Ostale lokacije

Beograd ima još mnogo lepih lokaliteta koje ne smete da propustite ali nabrojali smo samo one koji su godinama već postali simboli grada i nešto bez čeka Beograd ne bi bio isti! Nismo zaboravili ni Kalemegdan, ni Pobednika, Terazije ni Obilićevev venac. Sve su to popularna mesta i zaslužuju status simbola grada jer su sve one zaslužne zašto je centar Beograda tako lep i zašto sve više turista odlučuju da svoj odmor provedu baš u Beogradu!

Ono što je takodje interesantno jeste da se sve veći broj turista odlučuje za opciju privatnog smeštaja. Ukoliko ste i vi više za privatni smeštaj veoma lako možete naći prenoćište u Beogradu po veoma povoljnim cenama!

Exe-Net