SSP poručuje predsedniku opštine Medijana da umesto umetničkih slika, niškom porodilištu donira posteljine i spavaćice

Foto: GO Medijana

Predsednik Opštine Medijana u Nišu Nebojša Kocić nedavno je donirao umetničke slike porodilištu za “oplemenjivanje prostora” i “rast nataliteta”. Poslanica Stranke slobode i pravde iz Niša Jelena Milošević tvrdi da je porodiljama trebalo donirati posteljine i spavaćice jer leže u isflekanim posteljinama i pocepanim spavaćicama.

Narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora SSP-a u Nišu Jelena Milošević kaže da je porodilište u Nišu u takvom stanju da stručnjaci procenjuju da je bolje napraviti novo, nego rekonstruisati staro.

 “Da slikovito objasnim – tuširanje u kupatilu je skoro pa nemoguće, oprema je stara i dotrajala, nema konca za ušivanje, nema opreme za epidural i klistir, a čista posteljina i nepocepana spavaćica su retkost. Dakle, nema osnovnih uslova za boravak i oporavak porodilja“, navodi Milošević.

Dodaje da dok vlast obećava najpre rekonstrukciju starog, a potom izgradnju novog najmodernijeg porodilišta, da se predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić odlučio “na poklon za useljenje u novo porodilište koje ni tačnu lokaciju nema, jer te slike, ma koliko bile lepe, drugu namenu ne mogu da imaju”.

“Natalitet se podiže brigom o porodiljama, kvalitetnom hranom, higijenom u porodilištu, adekvatnom opremom i ljubaznim odnosom zdravstvenih radnika. Doniranje umetničkih slika praćeno medijskom pompom je prst u oko porodiljama koje leže u isflekanim posteljinama i pocepanim spavaćicama”, zaključuje Milošević.

Global Digital Clinik