SSP Niš : Direktor Centra za socijalni rad glasao u Žitorađi, a sada će u Nišu

Foto: Jelena Milošević

Direktor Centra za socijalni rad u Žitorađi, Marko Stošić u decembru je glasao u Žitorađi, a sada je prijavljen u Nišu, navodi Jelena Milošević, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode (SSP) i pravde Niš.

Milošević navodi da je došla do “direktnog dokaza izborne krađe i migracije birača iz gradova i opština, u kojima su 17. decembra održani izbori, u gradove gde tek lokalni izbori treba da se održe“.

„Marko Stošić, direktor Centra za socijalni rad u Žitorađi, koji je na lokalnim izborima u toj opštini 17. decembra prošle godine izabran za odbornika sa liste SNS, glasaće i na predstojećim lokalnim izborima u Nišu na biračkom mestu broj 5 OŠ “Ratko Vukićević” u opštini Medijana“, navodi Milošević.

Dodaje da je Stošić ostavku na odborničko mesto podneo 24. januara i ubrzo nakon toga promenio prebivalište.

„U decembru živeo i glasao u Opštini Žitorađa, sada je prijavljen u Nišu, a u međuvremenu možda može da skokne i na izbore u Beogradu“, navodi Milošević u saopštenju.

„Niko ne može da ima dva prebivališta već samo jedno, tamo gde živi. Stošić je u decembru živeo i glasao u opštini Žitorađa, sada je prijavljen u Nišu, a u međuvremenu možda može da skokne i na izbore u Beogradu. Zato su i razdvojili izbore, da mogu da šetaju svoje članove od mesta do mesta. Primena preporuka ODIHR-a u praksi“, kazala je Milošević za Danas.

Ona je dodala da građani Niša neće vlast SNS i da zato ta stranka doseljava svoje članove iz drugih mesta, kako bi ih zamenila.

„Izbori će ili biti fer i pošteni, ili ih neće biti“, zaključila je Milošević.

Izvor: Naissus.info, Danas

Global Digital Clinik