Srednjoškolci krali iz radnje tokom ekskurzije u Italiji

Italijanska policija, ilustracija; Foto: Pixabay
Italijanska policija, ilustracija; Foto: Pixabay

Italijanski karabinjeri zaustavili su juče autobus sa grupom srpskih srednjoškolaca kod italijanskog grada Noventa di Pjave, jer je nekoliko njih navodno počinilo krađu u prodavnici sa firmiranom garderobom, prenose italijanski mediji.

Satima držali srednjoškolce sa ekskurzije zbog krađe

Kako piše italijanski “Korijere dela Sera”, dvojica 17-godišnjaka iz Srbije, uspeli su da iz radnje “Kelvin Klajn” u autlet centru “Mekartur Glen” izađu sa novčanikom i majicom.

Krađa majice privukla je pažnju prodavačici koja je počela da prati dvojac kada su napustili radnju.

Tada je jedan od njih dvojice, naslonjen na zid, blokirao put zaposlenoj, dok se drugi umešao u ostatak grupe sa ekskurzije, da bi mu se ubrzo i on pridružio.

Ova “koreografija”, pišu italijanski mediji, bila je toliko očigledna, da nije mogla proći neopaženo, pa je osoblje autleta odmah pozvalo karabinjere.

Karabinjeri su pregledali snimke sa kamera iz prodavnice, na kojima se vidi i krađa novčanika i trenutak kako momak sa njega skida “zujalicu” i sakriva ga, pišu mediji.

Kada su iz grupe identifikovali dvojicu počinilaca, karabinjeri su školski autobus preusmerili u vojnu kasarnu, gde su svi čekali da vlasti formiraju optužnicu.

U kasnim večernjim satima, nakon nekoliko sati provedenih u autobusu, srednjoškolci su nastavili put u Srbiju, a odgovorni za krađu u džepovima sa tužbama za tešku krađu i razbojništvo.

Izvor: http://corrieredelveneto.corriere.it/

Global Digital Clinik