Srebro i bronza za džudiste Kinezisa

džudo klub kinezis
Foto: Facebook, džudo klub kinezis

Takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša, Nevena Milić i Igor Vračar, osvojili su srebrnu i bronzanu medalju na Evropskom kupu u Sarajevu. Nevena Milić postala je vicešampionka Evropskog kupa pošto je u finalu poražena od Luis Peti iz Belgije u kategoriji do 48 kg.

Igor Vračara je doneo bronzanu medalju u konkurenciji preko 100 kg.

20-godišnja takmičarka džudo kluba Kinezis Nevena Milić je bila slobodna u prvom kolu. U četvrtfinalu bila je  bolja od Luke Veg iz Mađarske. Polufinale joj je donelo duel sa drugim nosiocem, Poljakinjom Paulinom Slahtom. U finalu Nevenu je igrala protiv dve godine starije Luis Peti iz Belgije koja je na kraju slavila i osvojila zlatnu medalju.

foto: Dino Šečić, European Judo Union

Igor Vračar se u Niš vraća sa bronzanom medaljom oko vrata, koja mu je prva u seniorskoj konkurenciji. U prvom kolu bio je  Slobodan, dok  je četvrtfinalu  poražen iponom od Veslija Grinidža iz Velike Britanije. U eliminacionoj fazi savladao Mađara Gabora Karpatija, nakon toga i Vasilija Vujičića iz Bosne i Hercegovine. U meču za bronzu bio je bolji od Tima Kelca iz Slovenije.

European Judo Union

Vredi napomenuti da je na Evropskom kupu bio i Mihailo Ćirić koji je u konkurenciji do 90 kg zauzeo peto mesto. Ekipu je na kupu  predvodio trener Kinezisa Nikola Milošević