Sprečena “Otvorena skupština o aerodromu” niških opozicionara

Sala za sednice Skupštine grada Niša
Sala za sednice Skupštine Grada Niša

Naprednjački režim zabranio je održavanje zakazane Otvorene skupštine opozicionih političkih organizacija u Nišu, na kojoj je trebalo da od gradskih odbornika bude zatraženo da se javno izjasne da li će glasati protiv otuđenja aerodroma, kaže se u zajedničkom saopštenju predstavnika 10 niških opozicionih stranaka i pokreta.

Tribina niške opozicije trebalo je, kako je zakazano i najavljeno, da se održi u četvrtak, 26. aprila u sali Skupštine grada.

Međutim, Gradska uprava je tokom jučerašnjeg popodneva dostavila “objašnjenje” da sala, iako slobodna, ne može da se koristi jer “nije tehnički osposobljena”, pošto su, navodno, u toku radovi na održavanju sistema klimatizacije.

Šefovima odborničkih grupa iz redova opozicije nije bilo dozvoljeno da uđu u salu, ali tokom jutra ipak provereno da je sala u zgradi Gradske uprave prazna i zaključana, dodaje se u saopštenju.

Ubrzo je ustanovljen da radovi na održavanju klimatizacije ne mogu da remete korišćenje sale, jer su se radovi oboavljali u okolnim prostorijama.

Predstavnici 10 niških opozicionih stranaka i pokreta oštro osuđuje gradski vlast za zloupotrebe ističući da će jednog dana za to i odgovarati.

Saopštenje su potpisale: Demokratska stranka – Niš, Dosta je bilo – Niš, Dveri – Niš, Levica Srbije – Niš, Narodna stranka – Niš, Niška inicijativa, Nova stranka – Niš, Pokret slobodnih građana – Niš, Pokret za preokret – Niš i Socijaldemokratska stranka – Niš

Global Digital Clinik