Sportski dan za kraj obeležavanja Dana Univerziteta

sportski dan

Obeležavanje Dana Univerziteta u Nišu biće završeno u nedelju 20. juna održavanjem niza sportskih aktivnosti na sportskim terenima OŠ „Duško Radović“ i u dvorištu Univerziteta.

U okviru “Sportskog dana”, koji će biti održan na terenima OŠ „Duško Radović“, studenti će od 9 sati kroz razne izazove odmeriti fizičku snagu, ali će se nadmetati i u ekipnim sportovima: košarci, odbojci, fudbalu. Neće izostati ni takmičenja u tenisu, stonom tenisu i atletici, a biće održano i takmičenje u šahu.

U svim sportovima na terene će izaći i ženski i muški timovi, a organizatori “Sportskog dana” su Sportsko  udruženje Univerziteta u Nišu i Studentski parlament Univerziteta u Nišu.

Takođe, u okviru obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu, u nedelju 20. juna sa početkom u 10 sati u dvorištu Univerziteta biće održan tematski čas joge namenjen studentima Univerziteta i članovima Chandra zajednice kojim će ujedno na simboličan način biti obeležen i Međunarodni dan joge.

“Susret ima za cilj da na holistički način promoviše blagodeti telesne i mentalne dimenzije ove drevne prakse čije su izvrsne zdravstvene koristi dokumentovane brojnim naučnim istraživanjima u respektabilnim institucijama širom sveta”, navode organizatori.

U nedelju će biti ponuđeni sadržaji koji se oslanjaju na autentična učenja Joge i klasične principe kontemplativne tradicije. Reč je o autorskom nastojanju integracije komplementarnih praksi na kreativan, jednostavan i praktičan način.

“Na putovanje vas vodi Nataša Nikolić, učiteljica joge i meditacije i holistička terapeutskinja. Poslednjih desetak godina imala je priliku da drži časove i edukacije širom Evrope, Tajlanda i Indonezije. Po formalnom obrazovanju je diplomirani sociolog. Nataša je osnivač Holističkog centra i edukativnog prostora Chandra u Nišu”, ističu organizatori.

Za Otvoreni čas joge možete se prijaviti ovde.