Specijalističke ambulante preseljene u bivšu zgradu hirurgije

Klinički centar Niš
Klinički centar Niš

U nekadašnjoj zgradi hirurgije u starom delu Kliničkog centra u Nišu, od juče se nalaze sve specijalističke ambulante svih hirurških i internističkih grana Kliničkog centra Niš.

Od sada će na jednom mestu biti ambulante gastroenterologije, endokrinologije, neurologije i hematologije. Zgrada u kojoj se nekada nalazila hirurgija, a koja je stara 80 godina, renovirana je i adaptirana.

Iz Kliničkog centra poručuju da su specijalističke ambulante svih hirurških i internističkih grana sada na jednom mestu, i dodaju da na ovaj način pacijenti imaju mogućnost da u potpunosti obave kompletne preglede, pa i pripreme za operativne zahvate. Ovako se povećava efikasnost u lečenju i zbrinjavanju pacijenata, poručili su iz KC Niš.

Osim specijalističkih pregleda, pacijentima će u jednoj zgradi biti dostupni i rendgen, mamograf, tri aparata za ultrazvuk, dva multislajsna skenera i dva aparata za magnetnu rezonancu. Oni se nalaze u zgradi Centra za radilogiju KC Niš, koja je povezana sa zgradom u kojoj se od danas nalaze ambulante.

Exe-Net