Sotirovski o razgovoru iz kafića: Ne bi me čudilo da je namerno snimljen

sotirovski
Dragana Sotirovski Foto: Zvanični sajt Grada

Prema pisanju agencije “Beta”, Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da je ne bi iznenadilo kada bi se utvrdilo da je neko namerno snimio razgovor trojice muškaraca koji u kafiću ugovaraju zapošljavanje u školi, s obzirom na to koliko se dobro čuje.

Na audio snimku koji su juče objavile Južne vesti jasno se čuje razgovor trojice muškaraca od kojih bi jedan trebalo da dobije posao u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, drugi je posrednik, a treći garantuje da će muškarac koji plati 1.000 evra za zapošljavanje, dobiti posao.

Tokom razgovora trojice muškaraca, koji su prema pisanju Južnih vesti članovi Srpske napredne stranke, jedan od njih kaže da o zapošljavanju moraju da budu obavešteni načelnik okruga i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Na zahtev novinara da prokomentariše to što se njeno ime čuje na snimku Sotirovski je danas kazala da kao gradonačelnik i “treba da se pita za sve na području grada”, ali da se škola “Vuk Karadžić” nalazi na području Doljevca.

“Gradonačelnik po hijerajhiji jeste jako važan i trebalo bi da zna šta se radi i kako se radi u gradu. Da li je taj razgovor tačan ili nije, da li je fingiran ili nije, ja zaista ne bih da špekulišem. Neka to urade nadležni organi”, izjavila je Sotirovski, a piše Beta.

Direktor škole “Vuk Karadžić” Goran Ilić juče je za Južne vesti reka da je sigurno reč o prevari, jer oni u školi ne da ne traže nove radnike, već su neke otpustili.

Povodom snimka razgovora danas se oglasio saopštenjem Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) iz Niša i istakao da je reč o “izuzetnom primeru uništavanja obrazovanja”.

Tekst preuzet: Beta