Sotirovski: Niš dobija akva park do 2023. godine, u mandatu SNS-a

sotirovski
Dragana Sotirovski Foto: Zvanični sajt Grada

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da će do kraja godine biti potpisan ugovor za izgradnju akva parka sa izvođačem radova, čije ime nije saopštila.

Izgradnja akva parka na lokaciji Lozni kalem kod Niške Banje najavljuje se skoro dve decenije, a pojedine zainteresovane kompanije su već zaključivale ugovore sa Gradom.

“Ne treba polemisati da li je to isplativa invensticija ili ne, važno je da Grad Niš- sa 300.000 stanovnika, sa turističkom ponudom koju ima i sa strancima koji nam dolaze- ima taj sadržaj. Napravićemo ga mi, u mandatu vladavine Srpske napredne stranke. A to neće biti akva park samo za nas, biće akva park za sve”,rekla je Sotirovski novinarima.

Ona je dodala da će to biti ”velelepno zdanje”, sa otvorenim i zatvorenim delom, prostiraće se na 5,4 hektara.

U akva parku će, kako je rekla “veliki broj Nišlija naći posao”, a on će doprineti i da Niška Banja popuni svoju turističku ponudu, dodala je.

Rok za izgradnju akva parka je tri godine. Prvo će biti izgrađen zatvoreni deo, a onda i otvoreni. Vrednost radova će biti 1,7 milijardi dinara. Posao rukovođenja akva parkom će biti poveren SC Čair.

Izgradnju niškog akva parka već skoro dve decenije prate propali javni pozivi, raskidi ugovora i sporenja oko povraćaja novca potencijalnim investitorima.