SNS u Nišu optužuje opoziciju da pokušava da prekroji izbornu volju građana

sns niš

Dok predstavnici četiri opozicione liste u Nišu od 3. juna tvrde da je došlo do izborne krađe i navode da je odlukom GIK-a došlo do prekrajanja izbore volje Nišlija, niški naprednjaci preuzeli su isti rečnik pa sada optužuju opoziciju da pokušava da prekroji izbornu volju građana.

Predstavnici opozicije danima tvrde da su zapisnici u opštini Medijana prepravljani, te da su petice postale šestice, a jedinice četvorke, na šta su i uložili prigovore Gradskoj izbornoj komisiji.

Iz niškog SNS-a kažu da je sve verodostojno.

“Ove zapisnike su potpisali predstavnici svih stranaka i grupa građana koje su učestvovale na izborima, pa nikakva priča o njihovom naknadnom menjanju predstavnicima opozicije neće pomoći u prekrajanju izborne volje”, navodi se u saopštenju niškog SNS.

Oni su objavili i fotografije zapisnika istaknutih na biračkom mestu koji su, kako napominju, istovetni sa onima sa sajta RIK-a.

Podsetimo, iz opozicije su uložili 36 prigovora Gradskoj izbornoj komisiji, od kojih je 6 delimično usvojeno, a ostali su odbijeni kao nerazumljivi, neosnovani ili nedozvoljeni. Na ovu odluku GIK-a predstavnici opozicije uložili su žalbe Višem sudu, a dve od njih su već usvojene.

Iz niškog SNS-a navode i izjave iz opozicionih redova da v.d. predsednika Višeg suda u Nišu Tomislav Trajković vrši uticaj na GIK i traži da naknadno komisija dostavi zapisnike sa sednica kako bi žalbe opozicije bile odbijene i da to čini kako bi pokazao političku podobnost. Niški naprednjaci navode da je “reč o najbrutalnijem pritisku na pravosudne organe”.

Global Digital Clinik