Smenjen Nenad Lalatović

radnički

Na predlog sportskog direktora kluba, Aleksandra Jovanovića, danas je zasedala disciplinska komisija i dala predlog Upravnom odboru za prekid saradnje sa šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem.

Nakon toga održana je sednica Upravnog odbora na kojoj je doneta odluka o prekidu saradnje.

Ostaje samo da se vidi ko će sutra na Karađorđu predvoditi ekipu. Prva informacija sa Čaira govori da bi to trebalo da budu Dragan Šarac Vidak Bratić, ali reč je o Lalatovićevim lojalnim dugogodišnjim saradnicima i teško je zamisliti tu situaciju.

U svakom slučaju, iza Nenada Lalatovića ostaje rezultatski neuspešan drugi mandat u Radničkom. U onom prvom, ušao je u istoriju kluba, dovevši ga do vicešampionskog zvanja u sezoni 2018/19, ali sada nije napravio ni pun krug, da vodi ekipu protiv svih rivala u ligi, što bi se desilo da je ostao na klupi i za sutrašnju utakmicu u Novom Sadu. Na 14 mečeva osvojeno je svega 13 bodova, što je 31 odsto uspešnosti. Takođe, obezbeđen je plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Radnički će sutra morati bez šefa struke da pronađe put do izlaska iz krize, a onda da izabere i četvrtog trenera u tekućoj sezoni.