SK Niš osvojio I Mesto na turniru u Bečeju i popravio ekipni državni rekord.

SK Nis

SK Niš je na turnir u Bečeju, održanom 12. decembra, poslao samo trojicu takmičara – svoju ekipu u disciplini Goli Luk. A oni su iz Bečeja doneli  sve što se moglo osvojiti.

Ekipa, u sastavu Dejan Stojanović, Dragoljub Majović i Veljko Petrović, ubedljivo je osvojila prvo mesto i popravila prethodni ekipni državni rekord za čitavih 61 poen.

Individualni rezultati su takođe izvanredni: Stojanović je ukvalifikacijama osvojio 529 poena, što je za 21 poen više od dosadašnjeg rekorda. Majović je postavio lični rekord sa odličnih 496 poena, čime se približio elitnom „klubu 500“ u kome se do sada našlo samo četvorica srpskih streličara.

Eliminacije su nastavljene u istom ritmu. Majović i Petrović se nisu domogli medalja, ali je to nadoknadio Stojanović, koji je u sva tri duela bio ubedljiv i svoje protivnike pobedio rezultatima 6-0, 7-1 i 6-2. Na podijumu je konačni raspored bio sledeći: Stojanović, Mažing (SK Pančevo), Rađen (SK Velos).

Konkurencija u disciplini Goli Luk je jača iz godine u godinu, što se vidi po postignutim rezultatima.  Iako smo tek ove godine popunili ekipu, dominacija SK Niš u ovoj disciplini je apsolutna.

Prošlu sezonu smo završili trijumfalno, ekipnim zlatom i sve tri individualne medalje na Državnom prvenstvu.

Ova sezona je počela još dinamičnije sa četri rekorda na prva tri turnira, tako da sada SK Niš drži sve državne rekorde u seniorskoj konkurenciji.

Obzirom da se u klubu radi punom snagom, očekujemo još bolje rezultate u nastavku prvenstva. Naredni turnir će biti održan u Novom Sadu 16. januara, a predstojeću prazničnu pauzu ćemo iskoristiti za nastavak priprema naših takmičara.