Sinoć počeo 27. Nišvil džez festival

nišvil počeo
Foto: Nišvil, arhiva

Sinoć je u Tvrđavi počeo glavni program 27. Nišvil džez festivala nastupom sastava Impresija, Bojane Stamenov i Zorana Šandorova. Ove godine nastupiće oko 1.000 muzičara iz čitavog sveta.

Zvezde prve festivalske večeri bili su povratnici na festival grupa Džipsi kings, koji su nastupili i 2018. godine.

Sinoć su nastupili i Belgrejd diksilend orkestar i Stone rajders, a publika je imala  priliku da pozdravi i Jovu Radovanovića kao dobitnika Nišvilove nagrade za životno delo, koji je pred publikom izveo svoj glumačko-dirigentski performans.

Večeras, druge festivalske večeri nastupiće, između ostalih Stenli Džordan, koji će se izvesti program Stenli Džordan svira Džimija Hendriksa, kao i Sevdah bejbi i Ivana Vladović.

Do 15. avgusta kada je poslednje festivalsko veče nastupiće i Leb i sol, kvartet koji čine Džon Rajli, Ratko Zjača, Renato Čiko i Vid Džemnik, Goran Bregović i njegov Orkestar za svadbe i sahrane, Antonija B. i Haus ov ridim.

Podsetimo, festival se odvija u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, pa svi koji žele da prisustvuju moraju da imaju potvrdu da su vakcinisani, negativan PCR test, ili potvrdu da su preležali korona virus.

Za one koji nemaju ništa od navedenog, posetioci mogu  na tri punkta ispred Niške tvrdjave, da urade brzi antigenski test a na rezulatate se čeka 10-tak minuta. Cena testa je 300 dinara za one koji imaju karte.