Saznajte šta se dešava iza kulisa niškog Narodnog pozorišta

Pričamo o kulturi u Narodnom pozorištu u Nišu
Pričamo o kulturi u Narodnom pozorištu u Nišu

Šta se dešava iza kulisa Narodnog pozorišta u Nišu, da li ste nekada pričali sa zaposlenima o njihovom radnom danu, videli gde se šiju kostimi za predstavu? 

Želite da saznate više informacija o zgradi Narodnog pozorišta?

EU info kutak Niš vas vodi na kafu u Narodno pozorište.

Pričamo o kulturi u Narodnom pozorištu u Nišu

“Imaćete priliku da od zaposlenih čujete priču o Pozorištu, njegovoj istoriji, radu, najznačajnijim dostignućima. Osim toga, imaćete jedinstvenu priliku da pogledate pretpremijeru pozorišne predstave „Ulica usamljenih automobila“, u režiji Đurđe Tešić, po tekstu Zorana Pešića Sigme”, kažu u EU info kutak. 

Okupljanje grupe je zakazano za 10. mart u 18.30h ispred Narodnog pozorišta u Nišu.

Posetu kroz Pozorište vodiće producentkinje Marija Peternel i Ivana Stojanović.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koji će EU info kutak Niš organizovati ove godine u culju obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

Iz EU Info kutka ističu da svi zainteresovani svoje prisustvo potvrde do petka, 9. marta do 19h na mejl officenis@euinfo.rs ili broj 018/254.461

Podsetimo, ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa.

Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.