Savet za bezbednost saobraćaja: Posebna pažnja posvećena saobraćajnoj bezbednosti dece i starijih

Savet za bezbednost saobraćaja
Foto: Zvanični sajt Grada

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Niša usvojio je Program korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja za 2021. godinu.

Program koji je usvojio Savet za bezbednost saobraćaja predviđa da najviše novca bude utrošeno za poboljšanje saobraćajne infrastrukture.

Sednicom je predsedavala gradonačelnica Dragana Sotirovski. Razmatrani su prioriteti u oblasti uređenja i izgradnje saobraćajne infrastrukture, postavljanja pešačkih zaštitnih ograda, video nadzora i nabavke neophodne opreme.

U toku je izrada projektnog zadatka za postavljanje kamera u gradu na mestima neophodnog video nadzora prema proceni Policijske uprave Niš, navode iz Grada.

Na sastanku je naglašeno da će posebna pažnja biti posvećena saobraćajnoj bezbednosti dece i starijih osoba.

Podsetimo, na prethodnoj sednici Saveta zaključeno je da se u Knjaževačkoj ulici postave razdelna ostrva po sredini kolovoza i zaštitne ograde na nekoliko lokacija u gradu. Dat je nalog i za izradu projektno-tehničkog zadatka za postavljanje nadzornih kamera.

Tada je najavljeno da će se Savet sastajati jednom mesečno kako bi pratio i analizirao stanje bezbednosti saobraćaja na ulicama.