Savet roditelja odlučuje gde će se proslaviti mala matura!

Savet roditelja odlučuje gde će se proslaviti mala matura!
Savet roditelja odlučuje gde će se proslaviti mala matura!

Učenici osmog razreda će malu maturu ove godine proslaviti u restoranima ukoliko tako odluče Saveti roditelja učenika osmog razreda koji će ovih dana po ovom pitanju održati sastanke u niškim školama.

Oni su ti koji će doneti odluku o tome mada je pre šest do sedam godina iz Ministarstva prosvete školama stigla preporuka da se mala matura proslavlja u školama u salama za fizičko vaspitanje.

I pored velikog truda i rada mnogih direktora da atmosferu u ovim prostorijama učine prikladnom za ovakvo slavlje učenici su kiselog lica prihvatali to,  a roditelji su sami organizovali proslave i u restoranima. Sada im je data prilika da odluče gde će njihova deca proslaviti generacijski rastanak u osnovnoj školi, a prema rečima nekih direktora to će, ipak, biti restorani.

Roditelji su postali ti koji odlučuju gde će njihova deca slaviti završetak osnovne škole. Škole i direktori škola više ne odlučuju o tome, a roditelji su ti koji biraju restorane, sklapaju ugovore sa njima, pa na kraju krajeva sve to i plaćaju.

Cena proslave male mature u restoranima kreće se od 1.900 do 2.500 dinara i zavisi od menia i toga da li je u cenu uračunata i muzika ili ne. Alkoholna pića su zabranjena jer su u pitanju maloletna deca.

 

tiffany production