Saša Stojanović je novi direktor omladinske škole Radničkog

Saša Stojanović FOTO: FK Radnički Niš
Saša Stojanović FOTO: FK Radnički Niš

Danas je na Čairu promovisan novi direktor Omladinske škole fudbala FK Radnički Niš „Ivan Krstić Beli“, Saša Stojanović Caki.

Nekadašnji kapiten i igračka legenda našeg kluba, nakon igračke karijere bio je najpre pomoćni trener prvog tima našeg kluba, a danas je i deo stručnog štaba U19 reprezentacije Srbije.

Školu fudbala Radničkog, koju je i sam pohađao u svim uzrastima, preuzima i najavljuje svoj plan i ambicije:

– Ovo je najstarija i najuspešnija škola fudbala u ovom delu Srbije, mesto sa kog je poniklo mnogo vrhunskih igrača. Zadatak nam je da i u budućnosti budemo centar razvoja najvećih talenata iz Niša i čitavog jugoistoka naše zemlje. Da bi sve to mogli da postignemo, potrebno je da stalno podižemo standarde, kako u organizaciji i stručnom radu, tako i u pogledu sportske infrastrukture.

Radnički je ove jeseni opremio potpuno nov prostor za omladisnku školu – svlačionice, tuš-kupatila i teretanu, preuzeo održavanje terena i prostorija i na stadionu Železničara i time dobio još dva nova terena za treninge, a u planu su i dalje investicije u pogledu opremanja novih svlačionica, namenjenih najmlađima.
– Prijatno su me iznenadile promene u klubu i samoj školi, postavljen je ozbiljan temelj koji nam daje mogućnost da radimo i stvaramo igrače koji će, kada stasaju, konkurisati za prvi tim. Plan rukovodstva kluba, i prvog čoveka Ivice Tončeva, da se u samoj školi stvori baza igrača koji će činiti okosnicu prvog tima, pravi je put za Radnički, i to će biti zadatak svih nas angažovanih u školi. Predočiću trenerima plan rada, a voleo bih da Radnički u svim kategorijama igra napadački i atraktivan fudbal, u kome će uživati i igrači i publika.

Već prvog radnog dana, novog direktora je sačekalo nekoliko sastanaka i razgovora sa igračima i trenerima:

– Svoje znanje i iskustvo ću rado prenositi trenerima mlađih kategorija. Potrebno je da se uz igrače, stalno usavršavaju i oni. Mi smo sredina koja je oduvek obilovala talentima, koje ćemo negovati i protežirati, ali i pronalaziti najperspektivnije igrače iz svih krajeva Srbije, i njima ćemo pružiti šansu i uslove za dalji razvoj u našem klubu. Sa najboljima ćemo potpisivati stipendijske ugovore.

Kako se takmičarska polusezona u mlađim kategorijama završila, slede zimski prelazni rok i pripreme za nastavak sezone. Klub, direktor Škole i treneri kontaktiraće skautirane igrače koji bi trebalo da pojačaju konkurenciju u našim selekcijama i doprinesu im svojim individualnim kvalitetom.

Od 10. januara kreće i upis najmlađih kategorija, igrača rođenih 2011, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine. Zbog omasovljenja ovih selekcija, klub je već krenuo u adaptaciju još dve dodatne, nove svlačionice na istočnoj tribini stadiona Čair, u kojima će stasavati neke buduće vedete Radničkog.