Saopštenje Narodne stranke u Nišu povodom priprema za vojnu paradu

Vojna parada u Nišu

Predstojeća vojna parada nažalost neće biti slika jedne vojske kao faktora odvraćanja, podrške diplomatiji ili garanta bezbednosti kako svojih građana, tako i čitavog regiona.

Na nesreću, ta će parada predstavljati sliku jedne nekompetentne vlasti i obesmišljavanja svih institucija jedne države.

Ne, ne mislimo samo na ministra vojnog koji je upravo završio vojnu obuku u trajanju od 15 dana.

Bulevar Nikole Tesle koji se prepravlja zbog najavljene vojne parade, nalazi se tik uz ogromnu kasarnu koja ima sve preduslove za održavanje vojne i svake druge parade. Čitav stadion sa sve tribinom za zvanice je pored samog bulevara koji se prepravlja i to opet nije zadovoljavajuće?!

Pretvaranje bulevara u vojni poligon koji već postoji pored tog istog bulevara je naravno apsurd. Ali nekako ni to više nije toliko tragično.

Tragičan je zapravo ’’apsurd’’ kada građani, koji će to morati na kraju da plate, pitaju nadležne koliko će to da ih košta? Koliko će radnih sati biti potrošeno na besmisleno skidanje a potom i vraćanje putne, svetlosne i telekomunikacione infrastrukture? Ko to radi, po čijem nalogu i zbog čega više, zaboga?!

Tih pitanja (a naročito odgovora) gotovo da nema u javnosti jer je većina medija zapravo propagandna služba vlasti ovog i ovakvog Apsurdistana. Neka predsednik Apsurdistana uživa još neko vreme u svojim paradama, saznaće uskoro i narod koliko ga je sve to skupo koštalo.

Exe-Net