Sajam automobila u Nišu trebalo bi da bude održan početkom oktobra

sajam automobila

Sajam automobila u Nišu, jedanaesti po redu, mogao bi biti održan od 02. do 04. oktobra 2020. godine.

Sajam automobila, najverovatnije će biti održan početkom oktobra u hali „Čair“ u Nišu, poštujući sve mere i savete struke zbog situacije sa koronavirusom, najavljuju organizatori iz City Marketing Centra.

Osnivač i direktor sajma, Oliver Paunović, je zatražio mišljenje struke i ono je pozitivno kada je održavanje ove sajamske manifestacije u pitanju. Takođe je upućen i zvanični zahtev Kriznom štabu grada Niša za mišljenje o održavanju Auto Moto Festa.

„Čekamo odluku Kriznog štaba, ali smo spremni da u skladu sa situacijom primenimo sve mere zaštite kada su u pitanju posetioci sajma. Primenom preporučenih mera i kontrolisanim brojem posetilaca u samoj hali sigurni smo da možemo da obezbedimo zdravstvenu bezbedost kako učesnika tako i posetioca sajma“, istakao je Paunović

Izložbeni prostor Hale „Čair“ prostire se na preko dve hiljade kvadrata i ni u jednom trenutku broj posetilaca neće prelaziti dozvoljenu ili preporučenu kvotu, kazali su organizatori i dodali da će obezbediti i dodatni nadzor u vezi sa pridržavanjem mera protiv pandemije korona virusa.

Menadžer sajma Saša Đorđević ističe da će prema trenutnim informacijama ovo biti jedini Sajam automobila koji će se održati u Srbiji. Svi drugi su odloženi pa će tako Nišlije imati prilike da prvi pogledaju sve novitete iz sveta automobilizma.

“Očekujemo veliki broj srpskih premijera upravo zbog toga što ćemo biti jedini grad u Srbiji koji će ipak održati Sajam automobila zahvaljujući tome što se epidemiološka situacija smirila i što je naša hala velika pa može da ispoštuje sve propisane mere. Ipak, za sada znamo samo koji će brendovi biti izloženi, ali još uvek nismo od distributera dobili informaciju koliko će i kojih premijera biti“, kazao je Đorđević.

Sajam automobila u Nišu, kao što je publika navikla, i ove godine će biti održan prvog vikenda oktobra, odnosno od 02-04.10.2020.

Global Digital Clinik